El GEPA, presentat al 6è Congrés de Kuopio

El GEPA, presentat al 6è Congrés de Kuopio

Els dies 14 i 16 de març s’ha celebrat a la localitat suïssa de Basilea la sisena edició del Congrés de Kuopio, sobre projectes internacionals de gestió cooperativa de les col·leccions impreses.

És el primer cop que el congrés es realitza fora de la ciutat on s’havien dut a terme, Kuopio, a la Finlàndia Oriental, localitat que va acabar donant nom a la sèrie de congressos que s’havien iniciat el 1999.

Amb el títol de A Matter of Trust: Cooperative Print Storage and Shared Archiving Initiatives, experts europeus, americans i australians han exposat diferents projectes i han mostrar com l’emmagatzematge dels fons impresos està agafant embranzida i complementant la progressiva digitalització de les col·leccions.

El congrés també ha servit per presentar el llibre Repositories for Print: strategies for access, preservation and democracy, editat per dos reconeguts autors del sector, Pentti Vattulainen i Steve O’Connor.

El magatzem cooperatiu GEPA ha estat presentat al congrés i forma part d’un dels capítol del llibre publicat per De Gruyter.

Comparteix