Ple de gom a gom a la jornada sobre el futur de les biblioteques universitàries

Ple de gom a gom a la jornada sobre el futur de les biblioteques universitàries

El 8 de març ha tingut lloc a la Casa Convalescència de l’Hospital Sant Pau la jornada “El futur de les biblioteques universitàries“, organitzada conjuntament per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el CSUC, dins del marc del 50è aniversari d’aquesta universitat.

La jornada, que ha comptat amb més de 140 assistents, ha tractat sobre els reptes que planen sobre les biblioteques universitàries que són molts i molt diversos i dels quals en destaca la necessitat d’estar ben preparades per seguint acompanyant i donant el suport que necessiten els membres de la seva comunitat universitària i actuar en plena sintonia i sincronia amb les necessitats de la seva universitat, la qual té també per davant molts reptes.

L’obertura de la jornada ha anat a càrrec de Virginia Luzón, vicerectora de Comunicació i Promoció de la UAB, qui ha agraït a l’organització la realització de la jornada i ha tingut també unes paraules amb motiu del Dia Internacional de la Dona, en una sala on el 75% del públic eren bibliotecàries. Tot seguit, Luzón ha presentat breument els ponents, així com els objectius de la jornada (veure vídeo).

A continuació s’ha iniciat el torn de presentacions on, en primer lloc, Joan Roca, degà dels Serveis Bibliotecaris de la Minnesota State University (Mankato) ha presentat “El futur és demà?” (PPT / vídeo). Després, Pep Torn, director de la Biblioteca de l’European University Institute (Florència) ha parlat sobre el “Suport a la recerca: reptes de futur de les Biblioteques acadèmiques” (PPT / vídeo) i per acabar Lluís Anglada, director de Ciència Oberta del CSUC, ha presentat “Reflexions sobre el futur i quatre tendències per a les biblioteques universitàries” (PPT / vídeo).

Per finalitzar, s’ha iniciat un torn de paraules i un debat obert posterior amb els ponents, moderat per Mercè Cabo, vicegerent de Serveis, Tecnologia i Recursos d’Informació de la UPF, on s’ha destacat qui ha anat llençat preguntes tant als ponents com a l’auditori per tractar reptes de les biblioteques universitàries en diversos àmbits, com ara el suport tant a la recerca com a la docència, així com la seva evolució que ha de perseguir la flexibilitat i l’obertura (veure vídeo).

La jornada ha comptat amb el suport de Springer Nature, ProQuest, Wiley, Elsevier i Ebsco.

 

Comparteix