Adaptant els registres d’autoritat del CCUC a les normes RDA!

Adaptant els registres d’autoritat del CCUC a les normes RDA!

Un cop implementades les normes de catalogació RDA, s’ha iniciat una actuació, juntament amb la Biblioteca de Catalunya, per adaptar a la nova normativa els punts d’accés d’autor, entitat i títol que ja existien al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).

Aquesta actuació ha suposat la modificació d’11.862 registres d’autoritat. Un registre d’autoritat és un conjunt de dades que, seguint unes pautes estàndard, identifiquen un autor, una entitat, etc.

El registre d’autoritat conté la forma preferida de l’autor, l’entitat, el títol o l’encapçalament de matèria i també les formes variants, no autoritzades o relacionades, i una llista de fonts consultades en el procés de decisió sobre la forma preferida. Els registres d’autoritat són essencials per trobar en un catàleg, repositori, etc., la totalitat de les obres d’un autor, entitat, o sobre una matèria.

Gràcies a la modificació i adaptació a les RDA d’aquests registres d’autoritat han quedat automàticament actualitzats els punts d’accés d’autor, entitat i títol de 124.460 registres bibliogràfics del CCUC.

Aquests registres d’autoritat modificats s’han enviat a totes les biblioteques del CCUC perquè els puguin integrar en els seus catàlegs estalviant així una part de la feina a fer en el propi catàleg.

Comparteix