Celebrat el 13th International Digital Curation Conference a Barcelona

Celebrat el 13th International Digital Curation Conference a Barcelona

El CSUC ha assistit a la 13a edició del International Digital Curation Conference celebrat al NH Collection Barcelona Tower de l’Hospitalet del Llobregat els dies 20 i 21 de febrer.
Des del 2005, el congrés està organitzat pel Digital Curation Center (DCC), centre reconegut internacionalment per la curació digital i la gestió de dades de recerca. Aquesta edició ha congregat professionals de més de 27 països.

Amb el lema “Beyond FAIR – from principles to practice to global join up”, el congrés ha estat enfocat a compartir bones pràctiques en la curació de dades de recerca i perseguir un bé comú en les dades dividit en tres grans eixos: la realitat de treballar amb dades; els models emergents per la creació de competències i serveis, i com mesurar i valorar l’impacte de les dades en la societat.

Durant els dos dies de durada del congrés s’han presentat més de 35 iniciatives i 30 pòsters. D’entre totes les ponències, s’ha premiat a Carolyn Hank, de la University of Tennessee (EUA) pel seu article de recerca Measuring FAIR Principles to Inform Fitness for Use i els pòsters; The Metro Map Method: A General Procedure for the Creation of Training Curricula in Research Data Management, de R.Schneider, de la Geneva School of Business Administration (Suïssa); How do Federated Research Data Infrastructures work? Knowledge Exchange looks into it, de H.Gruttemeier, S.Goldstein i B.Cordewener, del CNRS (França), InformAll CIC i Knowledge Exchange (Regne Unit), i Building a Research Data Management Training Community d’E. Verbakel, L. Cadwallader, R. Higman i H. Schwamm, de ResearchDataNetherlands (Països Baixos), la University of Cambridge, la University of Manchester i la Lancaster University (Regne Unit), respectivament.

Els dies anterior i posterior al congrés han estat dedicats a la realització de workshops per completar la formació en matèria de gestió de dades de recerca.

Comparteix