El Portal de la Recerca de Catalunya durant l'any 2017

El Portal de la Recerca de Catalunya durant l’any 2017

A principis del 2017 es va presentar de forma oficial, al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau, el Portal de la Recerca de Catalunya (PRC), després d’obrir-se al públic l’octubre del 2016.

Entre els 145 assistents, l’acte va comptar amb la presència destacada de l’aleshores conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; el secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro; el director general del CSUC, Miquel Puig; el rector de la UPF, Jaume Casals, i el president de la Comissió de Treball del PRC, Enric Canela.

Al llarg del 2017 s’han incorporat dues noves institucions al PRC. D’una banda, la Universitat Abat Oliba CEU, amb més de 1.400 publicacions i tesis, 31 investigadors, 6 projectes de recerca i 5 departaments. I de l’altra, el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), que s’ha convertit, a més, en el primer centre de recerca a fer-ho. El VHIR ha afegit al PRC més de 5.900 publicacions, 273 investigadors, 60 grups de recerca, 724 projectes de recerca i 8 àrees d’investigació. A més, tres altres centres de recerca han signat la seva incorporació al Portal: l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i l’Institute for Bioengineering of Catalonia (IBEC).

Com a principals actuacions realitzades al PRC el 2017 cal destacar el primer desenvolupament per a la reutilització de les dades del Portal fet conjuntament amb l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU). Aquest desenvolupament ha permès, en la convocatòria per a la presentació de les sol·licituds dels mèrits de recerca, l’enviament del CV abreujat a través de les dades que consten al PRC. També s’ha implementat una nova funcionalitat que permet consultar només els grups de recerca SGR de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i s’ha establert un indicador de publicacions en accés obert i tancat entre el període 2010-2016.

A la fi de 2017 el PRC aplegava l’activitat investigadora de 13 institucions, 382 departaments, instituts i àrees, 10.089 investigadors, 31.244 projectes i 1.489 grups de recerca, 476.870 publicacions i 27.620 tesis.

Comparteix