La biblioteca de la UdG estrena un nou cercador de recursos

La biblioteca de la UdG estrena un nou cercador de recursos

cercador UdGLa biblioteca de la Universitat de Girona ha posat en funcionament una nova eina de descoberta que millora l’accés i la localització dels seus fons documentals.

Les característiques i els avantatges principals d’aquest nou cercador són:

  • Un sol quadre de cerca. La cerca es realitza sobre tots els continguts: llibres, revistes, articles de revista, contingut de repositoris i recursos digitals.
  • Centralitza, en un sol portal, els continguts que fins ara calia buscar al catàleg, al meta-cercador o al DUGiDocs.
  • Els resultats es presenten de manera uniforme, independentment que sigui un llibre, un article de revista o una tesi doctoral.
  • Simplifica l’accés al text complet dels articles de revista a través d’un botó fàcilment visible.
  • Simplifica l’accés als recursos digitals amb llicència que requereixen identificació institucional, quan la consulta es fa des de fora dels campus de la UdG.
  • Facilita la sol·licitud a través del Servei d’Obtenció de Documents d’aquella informació no disponible a la col·lecció de la biblioteca de la UdG.
  • Disposa d’un entorn de navegació més actual, amb filosofia 2.0 i adaptat a qualsevol dispositiu mòbil.

El nou cercador és fruit del treball conjunt amb la resta de biblioteques universitàries del CSUC, algunes que ja l’han implementat i altres que ho faran en breu.

Aquesta actuació s’inclou en la primera fase del projecte del Sistema Compartit del CSUC, que a més de la migració al sistema de gestió de biblioteques Sierra i moure l’actual infraestructura IT a la modalitat de servei al núvol, implica també la implementació d’una eina de descoberta que indexi conjuntament els catàlegs, els repositoris digitals i els recursos electrònics.

Comparteix