Inauguració de la Biblioteca Digital del Menador

Inauguració de la Biblioteca Digital del Menador

El 30 de gener, s’ha inaugurat al centre de la ciutat de Castelló la Biblioteca Digital del Menador en un acte presidit pel rector de la Universitat Jaume I (UJI), amb tot el seu equip rectoral, l’alcaldessa de Castelló, l’arquitecte de l’Ajuntament i el director de la Biblioteca de la (UJI).

La Biblioteca Digital està ubicada en el Menador, l’edifici reconvertit del que era l’antiga delegació d’Hisenda de Castelló, en el cor de la ciutat, el que suposa un lloc estratègic per apropar la cultura i el coneixement als ciutadans. El Menador, un projecte comú entre la UJI i l’Ajuntament de Castelló, és un gran contenidor cultural, amb espais per a exposicions, saló d’actes, sales de formació… i ara també, biblioteca.

Com el seu nom indica, la Biblioteca Digital conté tots els recursos en suport electrònic: premsa, llibres, etc. i ha estat concebuda com a un espai obert, participatiu i viu; on qualsevol persona pot accedir als recursos en línia, de forma directa, per fer cerques d’informació o per a la seva formació.
Aprofitant la inauguració de la Biblioteca Digital, s’ha presentat la nova plataforma de préstec de llibres electrònics. Un club de lectura virtual o tallers en competències digitals per a estudiants de secundària són altres dels serveis que s’hi oferiran.

La Biblioteca Digital, situada a la planta principal de l’edifici, entre el saló d’actes i una sala polivalent, ocupa una superfície d’uns 200 metres quadrats, està atesa per personal bibliotecari, té connexió wifi i compta amb ordinadors de pantalla tàctil i una zona on els usuaris es poden connectar amb els seus dispositius propis.

Comparteix