La Biblioteca de la UVic-UCC estrena eina de descoberta

La Biblioteca de la UVic-UCC estrena eina de descoberta

La Biblioteca de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha posat en funcionament un portal de cerca d’informació, U-Cercatot, que millora l’accés i la localització dels seus fons documentals.

Les característiques i els avantatges principals d’aquest nou cercador són:

  • Un sol quadre de cerca. La cerca es realitza sobre tots els continguts: llibres, revistes, articles de revista, contingut de repositoris i recursos digitals.
  • Centralitza, en un sol portal, els continguts que fins ara calia buscar al catàleg, al Cercatot o al RIUVIC.
  • Els resultats es presenten de manera uniforme, independentment que sigui un llibre, un article de revista o una tesi doctoral.
  • Simplifica l’accés al text complet dels articles de revista a través d’un botó fàcilment visible.
  • Simplifica l’accés als recursos digitals amb llicència que requereixen identificació institucional, quan la consulta es fa des de fora dels Campus de la UVic-UCC.
  • Facilita la sol·licitud a través del Servei d’Obtenció de Documents d’aquella informació no disponible a la col·lecció de la Biblioteca de la UVic-UCC.
  • Disposa d’un entorn de navegació més actual, amb filosofia 2.0 i adaptat a qualsevol dispositiu mòbil.

U-Cercatot és fruit del treball conjunt amb la resta de biblioteques universitàries del CSUC, que també estan implementant el cercador o ho faran en breu.

Aquesta actuació s’inclou en la primera fase del projecte del Sistema Compartit del CSUC, que a més de la migració al sistema de gestió de biblioteques Sierra i moure l’actual infraestructura IT a la modalitat de servei al núvol, implica també la implementació d’una eina de descoberta que indexi conjuntament els catàlegs, els repositoris digitals i els recursos electrònics.

Comparteix