F. Javier Luque, usuari del CSUC, rep el Premi Antoni Caparrós

F. Javier Luque, usuari del CSUC, rep el Premi Antoni Caparrós

F. Javier Luque, usuari del servei de càlcul del CSUC, ha rebut recentment el Premi Antoni Caparrós, atorgat pel Consell Social de la Universitat de Barcelona i la Fundació Bosch i Gimpera, al millor projecte de transferència de coneixement per la col·laboració amb l’empresa Pharmacelera.

El grup de recerca en Biologia Computacional i Disseny de Fàrmacs de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, que Luque lidera, ha desenvolupat una metodologia per a la creació de nous descriptors moleculars que facilita el descobriment de nous fàrmacs.

Aquesta metodologia permet predir nous descriptors moleculars, és a dir, representacions quantitatives de les propietats de molècules que permeten una anàlisi i un tractament computacional. A partir d’aquests nous descriptors moleculars, Pharmacelera ha elaborat eines com ara, PharmQSAR i PharmScreen, uns programaris que faciliten el descobriment de nous fàrmacs i que ja han emprat diverses empreses farmacèutiques i biotecnològiques. Es tracta de noves eines informàtiques que faciliten el disseny de fàrmacs per tractar malalties com el càncer.

Font: Notícies UB

Comparteix