El CSUC participa al curs de desplegament del nou clúster HPC LaPalma3

El CSUC participa al curs de desplegament del nou clúster HPC LaPalma3

Del 12 al 14 de desembre ha tingut lloc un curs sobre el desplegament de tres racks del Mare Nostrum 3, organitzat per la Red Española de Supercomputación (RES) i celebrat al Centro Astrofísisco de la Palma (CALP) que pertany a l’Instituto Astrofísico de Canarias (IAC).

A més del CSUC, al curs, que ha impartit el Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), han assistit administradors de sistemes del propi BSC-CNS, de les universitats de València, de Cantàbria, de Castella i Lleó, d’Extremadura, de Màlaga, l’Autónoma de Madrid i de l’IAC. Durant els tres dies de durada del curs s’ha tractat des del disseny de l’arquitectura del supercomputador fins al programari final.

El curs ha consistit sobretot en mostrar la potència de l’eina de desplegament xCAT, cadascuna de les seves configuracions per instal.lar i mantenir un clúster tant en model stateless com stateful i qualsevol tipus de node que conforma un supercomputador.

També s’ha analitzat com trobar problemes de rendiment en xarxes Infiniband, el funcionament del gestor de cues Slurm i els paràmetres de monitoratge necessaris. Per últim, s’ha explicat com canviar peces defectuoses.

A la finalització del curs ha tingut lloc una visita a l’Observatori de La Palma, situat al Roque de los Muchachos, on s’ha comentat com funciona el Gran Telescopio de Canarias (GTC), el telescopi òptic més gran del món, i s’ha dut a terme una visita a les seves instal·lacions.

Comparteix