Milers d'imatges de l'arxiu de Gabriel García Márquez, disponibles a Internet

Milers d’imatges de l’arxiu de Gabriel García Márquez, disponibles a Internet

El web de col·leccions digitals del Harry Ransom Center de la University of Texas (EUA) reuneix una copiosa quantitat de material visual de Gabriel García Márquez; resultat de la digitalització de bona part de la col·lecció de l’escriptor colombià que està portant a terme aquesta universitat des de finals del 2015, quan la va adquirir per una xifra que mai va transcendir i que s’estima en diversos milions de dòlars.

El que el públic pot veure, des d’ara, al web de la institució són imatges de totes les seves obres de ficció, 22 àlbums de retalls i quaderns, guions i fotografies, com ara aquelles on se’l veu amb una gorra de Pare Noel, en companyia de Fidel Castro o amb Bill Clinton, entre moltes altres.

“Abastant més de mig segle, el contingut reflecteix l’energia i disciplina de García Márquez i també revela una visió íntima del seu treball, família, amistats i visió política”, afirma Jullianne Ballou, bibliotecària del Ransom Center a càrrec del projecte de digitalització.

El projecte, realitzat amb nous mètodes d’ús, inclou materials en anglès i espanyol amb capacitat de cerca d’un text en cada document, i s’ordena d’acord a una detallada classificació. A més, hi ha un visualitzador que facilita la comparació simultània de les obres en evolució de l’escriptor.

Font: Diario de Cultura

Comparteix