Catalogada al CCUC la "Col·lecció Martí Gelabertó de mapes antics"

Catalogada al CCUC la “Col·lecció Martí Gelabertó de mapes antics”

Durant el mes de novembre, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha incorporat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) aquesta col·lecció especial:

Col·lecció Martí Gelabertó de mapes antics: Està formada per 181 mapes i vistes originals dels segles XVI, XVII, XVIII i XIX, donats pel col·leccionista Martí Gelabertó a la Cartoteca de la UAB. La majoria de la col·lecció correspon a mapes de Catalunya del segles XVII i XVIII i en un nombre menor, d’Espanya. Puntualment, també hi podem trobar documents d’altres indrets.

Els plànols i mapes es divideixen, bàsicament, en dos grups. D’una banda, plànols de ciutats fortificades, elaborats per cartògrafs principalment francesos en el marc de la Guerra de Successió i, de l’altra, diferents representacions de Catalunya i Espanya fetes per importants cartògrafs dels segles XVII i XVIII. En el cas de les vistes, l’àmbit geogràfic principal i pràcticament únic és el de Catalunya. Igual que amb els mapes, les vistes de les diverses ciutats catalanes representades són obra de cartògrafs francesos.

En el seu conjunt, la col·lecció ofereix una visió prou àmplia de la representació cartogràfica de Catalunya durant 200 anys.

Podeu consultar totes les col·leccions especials catalogades directament al portal de les col·leccions especials.

Comparteix