Participació en l'Estudi de l'Estat de l'Art de la Seguretat al núvol de la CSA-ES

Participació en l’Estudi de l’Estat de l’Art de la Seguretat al núvol de la CSA-ES

El 28 de novembre, el Capítol Espanyol de la Cloud Security Alliance (CSA-ES) ha presentat en la seva setena trobada anual de professionals de la seguretat al núvol (7th Spanish Cloud Security Alliance Summit) el V Estudi de l’Estat de l’Art de la Seguretat al Núvol.

Aquest estudi, que ha comptat entre d’altres amb la participació com a analista de Jordi Guijarro, cap d’Operacions i Seguretat del CSUC, busca explorar i conèixer l’estat de l’art de l’adopció de la computació al núvol des del punt de vista de l’usuari, així com descobrir el paper que juga la seguretat en l’adopció d’aquesta tecnologia. Aquesta cinquena edició amplia el seu abast i col·laboració, comptant amb la participació dels capítols espanyol, peruà i argentí i el capítol de Madrid d’ISACA, i amb l’estrena dels capítols Xilè, Bolivià, Brasiler i Colombià de Cloud Security Alliance. Aquest estudi continua la sèrie d’estudis realitzats el 2013, 2014, 2015 i 2016.

L’estudi identifica les expectatives en seguretat que tenen els usuaris en els serveis al núvol, com es tradueixen aquestes expectatives en els requisits d’aquests serveis, i quin és el nivell de satisfacció que obtenen els usuaris amb aquests serveis. L’estudi analitza també la disponibilitat d’informació sobre el núvol i sobre les certificacions de seguretat disponibles, tant a nivell professional com empresarial.

A més dels citats aspectes sobre expectatives, requisits i satisfacció, l’estudi aborda altres temes d’interès per als usuaris. Per exemple, aborda l’impacte i l’evolució del fenomen Shadow IT, que es refereix a l’ús de serveis al núvol dins de les organitzacions sense l’aprovació i coneixement de les seves àrees tècniques.

L’estudi també analitza l’estat de conscienciació en seguretat dels usuaris al núvol, tant a nivell directiu com a nivell operatiu. I a més, l’evolució que experimenta el tractament d’incidències en els serveis al núvol, determinant si hi ha més o menys incidents; si són més o menys greus que en entorns de no núvol; si aquestes modificacions es deuen a una millora en la capacitat de gestió, i si tenen impacte en el cost per a l’organització del tractament d’incidències.

Per últim, cal destacar que l’estudi ha centrat el seu camp d’anàlisi en els mercats espanyol i llatinoamericà en aquells països on el capítol local de Cloud Security Alliance ha participat, ampliant el seu abast a altres mercats en la mesura que les seves empreses participants han facilitat la informació sobre ells.

El V Estudi de l’Estat de l’Art de la Seguretat al Núvol, en la seva versió final i donant resposta a totes les preguntes plantejades, està disponible en versió text i en versió resumida per a la seva presentació.

Comparteix