SPARC Europe OA champions

SPARC Europe OA champions

El nou servei d’SPARC Europe, Europe’s Open Access Champions, se centra en destacar algunes de les persones que estan impulsant l’accés obert a les comunitats acadèmiques europees.

Després de veure el gran desenvolupament internacional i nacional de l’accés obert a Europa, és la comunitat investigadora i l’alta direcció la que pot dur a terme el canvi cultural necessari per abastar un nou sistema de comunicació acadèmica.

SPARC Europe ha reunit una selecció de persones o “campions” en un nou portal en línia.

Així, els rectors, professors, investigadors sèniors i júniors, i administradors comparteixen en aquest espai les seves opinions personals sobre el que encara cal fer per aconseguir més accés obert. Ells estan ajudant a canviar el cor i la ment dels seus companys cap a una major “obertura”; expliquen per què i com, amb les seves pròpies paraules. Aquestes són les persones que han contribuït a fer realitat els Europe’s Open Access Champions (els campions de l’accés obert a Europa).

Aquest portal europeu sobre l’accés obert està inspirat en històries d’èxit d’implementació de l’accés obert, que inclouen referències a diversos projectes, serveis, xarxes i particulars entre els anys 2010 i el 2013. Ha estat desenvolupat per Knowledge Exchange.

Influencers d’open data (dades obertes)

SPARC Europe creu que la política canviant i el canvi cultural coincideixen amb fer que “open” (obert) sigui el valor per defecte. Com a part d’això, l’Open Data Champions d’SPARC Europe és una iniciativa creada per ajudar a promoure l’ús d’ambaixadors o campions en la comunitat científica per ajudar a desbloquejar més dades de recerca.

Aquesta iniciativa és part de  l’Open Champions Programme, que comença amb l'”Europe’s Open Access Champions mencionat abans.

Els campions oberts tenen un interès actiu en fer que el coneixement obert o la ciència oberta sigui  tot un èxit. Comparteixen principis i pràctiques sobre el coneixement obert amb les seves comunitats i ajuden a inserir dades obertes a les seves institucions o àrees de recerca. SPARC Europe vol sentir i compartir les seves experiències. Quins són els seus interessos en open data? Què fan amb les seves dades? Quines preocupacions hi han? I quines són les conseqüències d’una acció positiva i de la no-acció?

SPARC Europe està buscant campions de dades a Europa que estiguin potenciant que les dades dels seus col·legues siguin més obertes i accessibles per a tothom. Si coneixeu d’algun exemple d’inspirador o influencer en ​open data, ja sigui un rector o investigador, contacteu amb SPARC Europe.

Font: SPARC Europe

Comparteix