La UdG es connecta a SIR2 via UNIFICAT, la federació d'identitats de recerca i educació catalana

La UdG es connecta a SIR2 via UNIFICAT, la federació d’identitats de recerca i educació catalana

La Universitat de Girona (UdG) ja es pot connectar al Servei de Federació d’Identitats de RedIRIS (SIR2) a través d’UNIFICAT, la federació d’identitats de recerca i educació catalana.

De fet, els proveïdors d’identitat connectats a UNIFICAT que estiguin afiliats a la xarxa acadèmica i de recerca estatal RedIRIS poden accedir al seu SIR2 sense cap canvi en la seva configuració, a conseqüència de l’acord d’interoperabilitat entre ambdues federacions (SIR2 i UNIFICAT).

Què és UNIFICAT?

Des de l’1 de febrer de 2017, el servei de federació d’identitats per la comunitat universitària i de recerca catalana (UNIFICAT) ofereix a totes les organitzacions participants una relació de confiança entre elles per intercanviar informació sobre la identitat digital dels seus usuaris de forma segura, preservant la integritat i la confidencialitat d’aquesta informació.

UNIFICAT és una plataforma de col·laboració que dóna accés a una àmplia gamma de serveis mitjançant una única autenticació institucional. L’autenticació, autorització, gestió del grup, i acords de privacitat i seguretat s’organitzen de forma centralitzada. El servei de federació d’identitats fa la vida més fàcil a l’usuari: d’una connexió per a cada servei a només una vàlida per a tots. Facilita la incorporació de nous proveïdors interns i externs al sistema, fet que proporciona als usuaris un inici de sessió únic als serveis en línia que necessiten.

D’altra banda, SIR2 és la federació d’identitats digitals de segona generació que ofereix el Servei de Federació d’Identitats de RedIRIS. La federació segueix una arquitectura hub & spoke, on el hub central connecta els proveïdors d’identitats de les organitzacions participants amb recursos de diversos tipus.

Un projecte internacional

UNIFICAT funciona seguint models internacionals, com ara eduGAIN, que interconnecta federacions d’identitat d’arreu del món, o REFEDS, que recull les necessitats de les federacions d’identitat de recerca i del món acadèmic a nivell mundial.

Comparteix