L’Institut Català de les Dones s'incorpora al CCUC

L’Institut Català de les Dones s’incorpora al CCUC

ICDcartel_25N2017_pisarra_web.jpg_1534149327Aquest mes de novembre la biblioteca de l’Institut Català de les Dones s’ha integrat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).

El Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca de l’Institut Català de les Dones, promou i afavoreix l’estudi i la investigació sobre les dones mitjançant la informació bibliogràfica i documental que recull, organitza i difon.

Està obert a estudiants, investigadors/es, professionals, entitats, associacions i a qualsevol persona interessada en el tema, a les quals ofereix informació i documentació referent a les dones en diverses àrees temàtiques, com ara ciència, filosofia, sociologia, política, cultura, dret, història, educació, família, teoria feminista, treball, economia, art, antropologia, literatura, legislació, psicologia, salut, etc. És membre de la Xarxa de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat i de la Xarxa de Centres de Documentació i Biblioteques de Dones.

El seu fons està format per 25.000 monografies, biografies, obres de referència i literatura grisa, 2.000 documents audiovisuals, 3.800 fullets i opuscles informatius, 1.500 cartells, 700 recursos electrònics i llibres electrònics, i 100 enregistraments sonors. L’hemeroteca inclou més de 300 títols de publicacions periòdiques especialitzades, nacionals i estrangeres i els butlletins informatius de les activitats de les associacions de dones de Catalunya, i compta amb una col·lecció infantil de més de 200 contes no sexistes, per a infants d’entre 4 i 12 anys.

Dels 23.439 registres bibliogràfics carregats al CCUC, 10.952 han resultat registres nous i 12.487 registres duplicats ja existents al Catàleg.

Comparteix