Fons Josep Martí i Cristià i altres col·leccions especials catalogades al CCUC

Fons Josep Martí i Cristià i altres col·leccions especials catalogades al CCUC

Durant el mes d’octubre, la Biblioteca de Catalunya ha incorporat quatre col·leccions especials, dedicades a músics i compositors, al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).

Josep_Martí_2Fons Josep Martí i Cristià: El fons del compositor, pianista i poeta Josep Martí i Cristià (Llinars del Vallès, 1884 – Barcelona, 1918) va ingressar a la Biblioteca de Catalunya el 1972, i el 2009 es va incrementar per la família amb nous lliuraments. Aquest conjunt documental comprèn uns 200 documents entre partitures, manuscrits, impresos, fotografies, retalls de premsa, programes i altres documents.

Partitures i documentació de Joan Bernet Sala, 1926-1982: El fons va ser custodiat pel compositor i, posteriorment a la seva mort, per la seva família. El 1983 es va iniciar l’expedient de donació al Centre de Documentació Musical de la Generalitat de Catalunya. Conté partitures manuscrites, algunes fotocòpies dels manuscrits, programes de concerts i publicacions periòdiques.

Partitures i documentació de Josep Vila Arcelos, 1920-1956: Josep Vila i Arcelos (Sant Pol de Mar, 1898 – Barcelona, 1965) va ser un pedagog i compositor català. El seu fons està organitzat en dos components: 1. Música i 2. Documentació. La música manuscrita ha estat classificada i organitzada per gèneres i formes, i seguidament per ordre alfabètic; la documentació, per tipologies i blocs documentals.

Partitures i documentació de Pere Enric de Ferran i de Rocabruna, 1892-1924: El fons conté música manuscrita hològrafa i esborranys, documentació, retalls de premsa i programes. Està organitzat en dos components: 1. Música i 2. Documentació. La música manuscrita ha estat classificada i organitzada per gèneres i formes, i seguidament per ordre alfabètic; la documentació, per tipologies i blocs documentals.

Podeu consultar totes les col·leccions especials catalogades directament al portal de les col·leccions especials.

Comparteix