Les biblioteques de la UB, UAB, UdG, UdL i UOC ja usen Sierra

Les biblioteques de la UB, UAB, UdG, UdL i UOC ja usen Sierra

Des de la fi del mes d’octubre, les universitats de Barcelona (UB), Autònoma de Barcelona (UAB), de Girona (UdG), de Lleida (UdL) i Oberta de Catalunya (UOC) estan funcionant ja amb el nou sistema de gestió de biblioteques Sierra. Recordem que el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) ja hi funciona des del 20 de juliol.

D’aquí a Nadal està previst que la resta d’universitats del CSUC i la Biblioteca de Catalunya migrin també al nou sistema.

Aquesta actuació suposa la primera fase del projecte del Sistema Compartit del CSUC, que a més de la migració a Sierra, ha comportat moure l’actual infraestructura IT a la modalitat de servei al núvol. Aquesta fase també implica la implementació d’una eina de descoberta que indexi conjuntament els catàlegs, els repositoris digitals i els recursos electrònics. La implementació d’aquesta eina l’anirà realitzant cada institució segons les seves necessitats.

Fins que s’implementin les eines de descoberta a les diferents institucions, els catàlegs es continuen consultant des de les mateixes interfícies que fins ara.

En una segona fase del projecte està prevista la implementació d’un sol sistema de gestió per a totes les institucions del CSUC que operi amb una única base de dades compartida.

Comparteix