El nombre i la proporció d'articles en accés obert està creixent, arribant al 45% de la literatura publicada el 2015

El nombre i la proporció d’articles en accés obert està creixent, arribant al 45% de la literatura publicada el 2015

Utilitzant dades obertes i serveis oberts, un estudi a gran escala de l’estat de l’accés obert ha trobat que el nombre i la proporció d’articles disponibles al públic està creixent, arribant al 45% de la literatura publicada l’any 2015.

Juan Pablo Alperin revela més sobre aquest estudi i suggereix que estem a l’inici d’una nova era de recerca de dades a gran escala sobre l’estat de la publicació acadèmica i l’accés públic a la recerca. Serveis, com ara Unpaywall, ens permeten veure a què estan tractant d’accedir les persones que investiguen, a més d’allò que ja està disponible en accés obert, i això mostra que gairebé la meitat de la demanda global se satisfà amb algun tipus d’accés obert.

Podeu llegir la notícia completa a l’LSE Impact Blog.

Comparteix