La Formula Student clou la temporada 2016-17

La Formula Student clou la temporada 2016-17

El 14 de setembre a la Sala d’Actes de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), ha tingut lloc la Jornada de cloenda de la temporada 2016-2017 de la Formula Student, on s’ha fet un balanç de les dues competicions d’aquesta temporada, la celebrada a la República Txeca i la Formula Student Spain.

L’equip e-Tech Racing, està format per 40 estudiants del tercer i quart curs de l’EEBE dels graus en Enginyeria Elèctrica; en Electrònica Industrial i Automàtica, i en Enginyeria Mecànica. L’equip compta amb el patrocini del CSUC qui ha cedit el seu maquinari de supercomputació per ajudar en el disseny i creació del seu vehicle elèctric monoplaça, anomenat Stev-e.

Aquesta temporada, l’Stev-e s’ha estrenat a la Formula Student de la República Txeca, celebrada de l’1 al 5 d’agost, la seva primera competició a l’estranger on va quedar setè a la classe 1E i va liderar sense problemes la prova d’eficiència. L’e-Tech Racing també ha participat a la Formula Student Spain, al circuit de Catalunya, a Montmeló, del 23 al 27 d’agost quedant en la 22a posició.

L’Stev-e és l’evolució d’un del vehicle anterior de l’equip i en la construcció del qual s’han centrat en la reducció de pes i l’augment de la fiabilitat. Són trets característics del cotxe la incorporació d’un paquet aerodinàmic complert i la incorporació d’uns motors desenvolupats juntament amb l’empresa Vernis Motors que es controlen mitjançant l’anomenat torque vectoring, un mecanisme que ajuda a induir un canvi de direcció en la trajectòria del vehicle.

Comparteix