Ciència, Open Access… i Sci-Hub

Ciència, Open Access… i Sci-Hub

“El repositori de materials acadèmics Sci-Hub segueix acumulant demandes, multes milionàries i peticions de bloqueig en diferents països del món, als quals la seva fundadora, Alexandra Elbakyan, segueix sense fer el més mínim cas.

Malgrat les demandes recents guanyades per Elsevier, que li reclama 15 milions de dòlars, i per l’American Chemical Society (ACS), que en sol·licita 4,8, la fundadora de la pàgina segueix sense comparèixer en cap de les vistes d’aquests judicis, sense respondre a cap notificació, i la pàgina continua oberta, tot i que és possible que des d’alguns proveïdors de serveis d’internet no puguis accedir-hi si no fas servir una VPN. El lloc segueix albergant més de 65.400.000 treballs (i creixent a bon ritme), i permetent que acadèmics de tot el món descarreguin més de cent mil papers cada dia.”

Podeu continuar llegint l’entrada completa al web d’Enrique Dans.

Comparteix