El CSUC explica la compra conjunta del subministrament de gasos de laboratori

El CSUC explica la compra conjunta del subministrament de gasos de laboratori

Proveïdors de gasos de laboratori han assistit dijous dia 7 de setembre a una sessió informativa sobre la licitació conjunta del subministrament de gasos tècnics i líquids criogènics, l’objectiu de la qual ha estat aportar detalls tècnics i administratius d’aquesta licitació i resoldre dubtes de cara a la futura presentació d’ofertes que finalitza el proper 28 de setembre.

Així doncs, a la sessió s’ha parlat dels beneficis addicionals que el CSUC busca aportar a aquest grup de compra que inicialment integren cinc institucions: el Parc Científic de Barcelona (PCB), l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), la Universitat de Lleida (UdL) i l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), i que se centren en l’estalvi econòmic i en exigir unes condicions mínimes per obtenir un servei eficient i de qualitat.

Aquesta licitació facilitarà la contractació a tots els participants, simplificat la cadena de compra mitjançant contractes derivats que poden celebrar-se conjunta o separadament, opció que triaran els participants. La durada d’aquests contractes derivats es preveu d’un any prorrogable en el Lot 1, d’ampolles, i de 4 anys prorrogable en el cas dels tancs (Lot 2).

Bona part de la sessió, en la qual han participat els principals proveïdors, ha estat dedicada a explicar el procés de licitació així com les condicions que han de complir les empreses interessades perquè puguin ser seleccionades.

En què consisteix la licitació de gasos de laboratori?

Aquest acord marc busca l’homologació d’empreses que subministrin gasos tècnics i líquids criogènics, al grup de compra de gasos de laboratori que sol·licita la contractació centralitzada sota la coordinació del CSUC.

El subministrament es divideix en dos lots. El Lot 1, relatiu als gasos i líquids criogènics en ampolles i recipients tipus DEWAR, i el Lot 2, corresponent a gasos i líquids criogènics en tancs. El pressupost de licitació és de 4.436.751,80 € (IVA exclòs) i el contracte, amb una duració de 2 anys prorrogable, té un valor estimat de 10.204.529,12 € (IVA exclòs).

Qui pot participar?

L’acord marc està obert a la participació de noves institucions que podran adherir-se al llarg de la seva durada. Pel que fa als proveïdors, les empreses interessades trobaran tota la informació necessària per participar-hi al perfil del contractant del CSUC, al qual també es poden subscriure per rebre alertes de modificacions, resolucions i noves licitacions, entre d’altres.

Comparteix