Bibliotech, l'Spotify dels llibres de text

Bibliotech, l’Spotify dels llibres de text

bibliothechLa mobilitat social dels estudiants és un tema que rarament encapçala els titulars educatius, on destaquen les taxes de matrícula i/o els costos d’allotjament. De menys actualitat, però de gran importància per a l’aprenentatge diari dels estudiants, és si els estudiants tenen o no accés a recursos digitals.

Bibliotech, anomenat pels seus fundadors com a “l’Spotify dels libres de text”, ha estat seleccionat com el proveïdor de llibres de text electrònics preferit al Regne Unit. Bibliotech negocia amb els editors en nom dels seus usuaris, siguin estudiants o acadèmics, i mitjançant una aplicació web, proporciona accés als llibres de text bàsics per tan sols 2,99 £ al mes.

Bibliotech ha estat nomenat el juliol com un dels proveïdors recomanats per a llibres de text electrònics al “Joint Consortia Framework Agreement for Books” del Regne Unit i Irlanda del Nord. Així, les institucions d’ensenyament superior del Regne Unit poden comprar els seus llibres electrònics, fer comandes permanents i adquirir materials relacionats a través d’aquest acord marc que proporciona el compliment de les directrius de contractació de la Unió Europea.

Dave Sherwood, director general de Bibliotech, ha afirmat estar molt satisfet d’ésser nomenat proveïdor en aquest acord marc i ha mencionat que a Bibliotech “oferim llibres de text electrònics sota un model de negoci únic de subscripció i esperem associar-nos amb biblioteques d’Anglaterra i Gal·les per proporcionar un model de biblioteca sostenible centrat en el lliurament de llibres electrònics”.

La plataforma Bibliotech crea paquets de llibres electrònics a mida que combinen les llistes de lectura de les institucions i s’integren en tots els sistemes de gestió de biblioteques, entorns d’aprenentatge virtual i programari relacionat. Tots els estudiants tenen accés il·limitat al contingut adquirit per al seu curs, una alternativa al model “un per un” bibliotecari. Bibliotech ja treballa amb la majoria de les grans editorials i continua signant acords amb nous productors editorials amb títols destacats de tots els cursos principals.

Comparteix