L'AQU, nou participant a Eduroam

L’AQU, nou participant a Eduroam

logoaquDes del 18 de juliol, l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) ja disposa del servei de mobilitat segura Eduroam, que facilita la mobilitat dels investigadors i els estudiants, oferint-los connectivitat en els seus desplaçaments a la resta d’institucions integrades al servei.

El servei d’Eduroam de l’AQU permet l’accés a la seva xarxa als seus propis usuaris i als d’altres institucions que participen d’aquest servei de mobilitat.

eduroam_logo-e1390300979554Eduroam és una iniciativa de Géant, que facilita la mobilitat de les persones investigadores i estudiants a nivell internacional, ja que els ofereix connectivitat en els seus desplaçaments a la resta d’institucions que participen en el servei. A més, en algunes institucions, el visitant pot tenir accés a d’altres recursos, com per exemple impressores sense necessitat d’un codi addicional. Diferents xarxes acadèmiques, entre elles RedIRIS, hi participen a Europa, i també formen part d’Eduroam institucions de Canadà, els Estats Units i del sud-est asiàtic.

La connexió d’una persona a la xarxa de la institució visitada, sempre que aquesta participi a Eduroam, és semblant a la connexió a la xarxa de la seva pròpia institució d’origen: el codi/nom i la clau/contrasenya necessaris per autenticar-se són els mateixos que els que s’utilitzen a la institució d’origen i l’única diferència pot ser el mètode d’accés a la xarxa.

Amb l’AQU, ja són 30 les institucions que participen a Eduroam a Catalunya.

Comparteix