La Biblioteca Balmes s'integra al CCUC

La Biblioteca Balmes s’integra al CCUC

Aquest mes de juliol s’ha integrat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) la Biblioteca Balmes, institució cultural d’una llarga tradició en el panorama bibliogràfic de Catalunya, que es va crear el 1909 amb un fons de devocionaris dels segles XVII-XIX aplegats pel mossèn Eudald Serra.

Actualment la Biblioteca s’ha especialitzat en un públic acadèmic de l’àmbit de les humanitats i sobretot de les ciències històrico-eclesiàstiques a la província eclesiàstica tarraconense, que correspon a l’actual territori de Catalunya.

El seu fons està format per més de 50.000 volums que, per la seva importància, complementa la Biblioteca de la Facultat de Teologia de Catalunya. Les seves especialitats són la història eclesiàstica de Catalunya, la filosofia de Jaume Balmes i l’obra del bisbe Torras i Bages. Són també molt nombroses les seves col·leccions de revistes especialitzades. Des de 1925 publica Analecta Sacra Tarraconensia, una revista degana de les publicacions d’estudis històrics en llengua catalana, amb aportacions de, per exemple, Miquel Batllori, Martí de Riquer, Josep Gudiol, Pere Ginebra, Josep Trepat, Joan Serra i Vilaró, Josep Maria Madurell i Marimón, Josep Maria Coll, Heinrich Finke, Johannes Vincke, etc.

Excepte 2.044 registres ja integrats al CCUC a través del Catàleg Col·lectiu de Patrimoni Bibliogràfic de Catalunya, la seva integració s’està duent a terme de forma manual, atès que fins fa poc no disposava de catàleg automatitzat. Recentment la Biblioteca ha implementat el sistema Koha.

Comparteix