Presentació dels programes cooperatius en biblioteques del CSUC a la 2a Jornada BEG

Presentació dels programes cooperatius en biblioteques del CSUC a la 2a Jornada BEG

El passat 15 de juny s’ha celebrat la 2a Jornada de les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat (BEG), amb l’objectiu conèixer els trets que caracteritzen les BEG, com també exemples de xarxes catalanes i d’altres indrets que col·laboren per a garantir l’accés a informació de qualitat i una racionalització dels recursos públics de què s’alimenten.

La jornada s’ha iniciat amb la ponència de Cristóbal Urbano, professor titular de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB, “Les biblioteques especialitzades, o quan la funció fa l’òrgan: la integració en l’organització i els serveis com a especialització“.

A continuació, Miguel Navas, tècnic del Servei de Biblioteques, membre de la Comissió Gestora de les BEG i de la Secció de Biblioteques Governamentals de l’IFLA, ha exposat dades quantitatives sobre les BEG en la ponència “Les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat de Catalunya: dades quantitatives“.

Tot seguit han tingut lloc diverses presentacions i una taula rodona sobre experiències en cooperació bibliotecària i concretament, on ha participat el CSUC amb la ponència “Àmbit universitari. La cooperació entre biblioteques universitàries i especialitzades: exemples, avantatges i inconvenients“, que ha anat a càrrec de Lluís Anglada, director de Ciència Oberta al CSUC.

La jornada ha finalitzat amb la presentació “Projecte per a la conservació dels objectes digitals“, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix