EUSS i ESERP s'afegeixen al servei de detecció de plagi

EUSS i ESERP s’afegeixen al servei de detecció de plagi

L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) i l’ESERP Business School s’han adherit al servei de detecció i prevenció de plagi (antiplagi) que presta el CSUC.

Aquest servei, engegat el 2016, té l’objectiu de trobar una solució global per a la detecció del plagi en els continguts digitals utilitzats i generats a les universitats i centres que hi participen. D’aquesta manera, s’incentiva i s’enforteix la integritat i la qualitat acadèmica i de recerca.

El programari que usa el servei per detectar el plagi és l’Urkund, de l’empresa Prio Infocenter AB. Aquest programari permet localitzar i identificar documents amb contingut extret d’altres documents a partir de l’anàlisi de diferents fonts, ja siguin documents públics accessibles a internet, editorials i repositoris propis (DDD de la UAB, UPCommons de la UPC, DugiDocs de la UdG, O2 de la UOC, TDX, RACO, Dialnet, etc.), públics o privats. A partir d’aquí, s’elabora un informe amb el grau de coincidència del document objecte de comparació i les referències a les coincidències amb altres documents per tal que el professor el pugui valorar.

A més de l’EUSS i ESERP també participen al servei la Universitat de Barcelona, l’Autònoma de Barcelona, la Politècnica de Catalunya, la de Lleida, la de Girona, la Rovira i Virgili, Oberta de Catalunya, la de Vic — Universitat Central de Catalunya, l’Institut Borja de Bioètica, la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Universitària del Bages.

El servei està obert a la participació d’universitats, centres de recerca i centres adscrits a les universitats públiques que ho desitgin. Si esteu interessats en participar o voleu més informació podeu posar-vos posar-se en contacte amb leonor.gonzalez@csuc.cat.

Comparteix