El Col·legi de Periodistes digitalitza i incorpora a RACO la seva revista "Capçalera"

El Col·legi de Periodistes digitalitza i incorpora a RACO la seva revista “Capçalera”

El Col·legi de Periodistes de Catalunya, en col·laboració amb la càtedra Repsol-Universitat Rovira i Virgili, ha presentat en un acte celebrat al mateix Col·legi la digitalització de la seva revista Capçalera, coincidint amb els 175 números d’aquesta publicació col·legial.

La revista, que s’edita des del 1989, ja es pot consultar digitalment i en accés obert a través del repositori Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO), que gestiona el CSUC, qui també ha participat en l’acte de presentació.

Així, a través de RACO es poden fer cerques entre els seus continguts, unes 2.746 peces entre articles, cròniques, entrevistes o reportatges; consultar els més de 900 autors que hi han escrit, o visualitzar més de 18.000 imatges i pàgines escanejades.

A més d’estar accessible a través de RACO, Capçalera també es pot consultar de manera digital a través del web del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Un dels principals avantatges de la digitalització és que també permet que els motors de cerca facin la seva feina amb les metadades dels ítems incorporats a RACO. Això significa que qualsevol usuari que faci una cerca a través dels buscadors, com ara Google, pot consultar el contingut de Capçalera descrit al repositori.

La digitalització de la revista Capçalera ha estat possible gràcies a l’aportació de 8.000 euros que ha finançat la càtedra Repsol-Universitat Rovira i Virgili, que ha assumit el finançament del projecte.

Capçalera és una publicació històrica que edita el Col·legi de Periodistes de Catalunya. El primer número va aparèixer l’abril de 1989, el que implica que porta 28 anys publicant-se de manera ininterrompuda. Per tot això, s’ha convertit en un referent en la informació sobre la professió periodística. La publicació va començar apareixent mensualment, després va passar a ser bimensual i des de fa uns anys és trimestral. En l’actualitat compta amb un centenar de pàgines per número.

Trobareu més informació a la notícia publicada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Comparteix