El "Fons Ribes Daura de documents japonesos XIX-XX" i el "Fons Josep Martí i Cristià", catalogats al CCUC

El “Fons Ribes Daura de documents japonesos XIX-XX” i el “Fons Josep Martí i Cristià”, catalogats al CCUC

Durant el mes de juny s’ha catalogat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) les següents col·leccions especials:

Centre de Lectura de Reus

1707FonsRibesFons Ribes Daura. Documents japonesos S. XIX/XX: Col·lecció de 29 llibres japonesos publicats a finals del S.XIX i principis del S.XX, procedents de la donació de Joan Ribes Daura (Ascó 1899-Barcelona 1982) – fundador i soci de la botiga tèxtil Ribes & Casals -, l’any 1972. Aquest fons inclou els primers textos acadèmics sobre la història de l’art japonès, acompanyats de fototípies i gravats de primera qualitat. L’origen d’aquests documents són dues editorials de Tòquio, The Kokka Publishing Company i Shimbi Shoin, que s’inscriuen en el marc nacionalista japonès. El conjunt d’aquest fons representa un exemple excepcional de literatura artística japonesa.

Biblioteca de Catalunya

1707Martí_i_CristiàFons Josep Martí i Cristià: El fons del compositor, pianista i poeta Josep Martí i Cristià (Llinars del Vallès, 1884 – Barcelona, 1918) va ingressar a la Biblioteca de Catalunya el 1972 i el 2009 es va incrementar per la família amb nous lliuraments. Aquest conjunt documental comprèn uns 200 documents entre partitures, manuscrits, impresos, fotografies, retalls de premsa, programes i altres documents.

Podeu consultar totes les col·leccions especials catalogades directament al portal de les col·leccions especials.

Comparteix