Deu anys de CANTIC!

Deu anys de CANTIC!

El mes de juliol CANTIC ha fet deu anys. El Catàleg d’autoritats de noms i títols de Catalunya (CANTIC), cooperatiu i coordinat per la Biblioteca de Catalunya, conté els registres d’autoritat de nom, nom-títol i títol dels registres bibliogràfics del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) que gestiona el CSUC.

En aquests deu anys, CANTIC ha crescut, s’ha anat consolidant i alhora s’ha convertit en un catàleg de referència per a les autoritats catalanes.

L’origen del CANTIC es remunta a l’any 2002, quan la Comissió Assessora de Catalogació, conscient de la necessitat d’un catàleg d’autoritats, va decidir constituir la Subcomissió Tècnica per a l’Elaboració dels Requeriments i Funcionalitats de la Llista d’Autoritats de Catalunya.

En l’informe redactat per aquesta Subcomissió, es va acordar crear el catàleg d’autoritats de Catalunya, amb l’objectiu de normalitzar els punts d’accés dels catàlegs bibliogràfics, millorar la comunicació entre els diferents catàlegs i, sobretot, afavorir la cerca i la recuperació de la informació.

En base a això, es van iniciar els treballs que van portar com a resultat l’inici del CANTIC el juliol de 2007.

Podeu llegit la notícia sencera al blog de la Biblioteca de Catalunya.

Comparteix