El CSUC renova la col·laboració amb MetaArchive per a la preservació de les tesis de TDX

El CSUC renova la col·laboració amb MetaArchive per a la preservació de les tesis de TDX

El CSUC ha renovat la seva col·laboració com a membre de la cooperativa MetaArchive, administrada per Educopia Institute, i formada majoritàriament per organitzacions internacionals acadèmiques sense ànim de lucre.

Aquesta col·laboració, que es va iniciar l’any 2011, té l’objectiu d’assegurar la preservació de les tesis del repositori Tesis Doctorals en Xarxa (TDX) i d’estar dins d’una de les iniciatives pioneres al món en aquest àmbit.

La preservació de les tesis es duu a terme a través del programari LOCKSS (desenvolupat per la Universitat d’Stanford) que constantment compara les diferents còpies per, si es dóna el cas, poder avisar i restaurar de manera automàtica qualsevol canvi.

Comparteix