Un súper Big Data per als llibres

Un súper Big Data per als llibres

La Confederació Espanyola de Gremis i Associacions de Llibreters (CEGAL) ha presentat LibriRed, una nova eina informàtica que permet saber els números reals de venda de cada llibre i la seva facturació, entre d’altres dades.

Així, aquesta nova eina informàtica que ja usen 45 editorials permet analitzar cada mil·límetre del moviment d’un llibre: quants exemplars es venen, en quines províncies es venen més, en quins punts de venda o quina facturació produeixen els llibres… Els llibreters treballen amb LibriRed des de 2015 i ha comptat per a la seva posada en marxa amb una subvenció del Ministeri d’Educació i Cultura de 35.000 euros.

La gran quantitat de dades que gestiona LibriRed, en principi, només està destinades a l’ús per part de les editorials i és de pagament. Les tarifes varien segons la facturació del grup editorial. Ja utilitzen l’eina Penguin Random House, Anaya i els segells de Contexto, entre d’altres.

Trobareu més informació a la notícia original publicada a El País.

Comparteix