El projecte "European Student Card" simplificarà la mobilitat dels universitaris europeus

El projecte “European Student Card” simplificarà la mobilitat dels universitaris europeus

European Student Card” és un projecte finançat per la Unió Europea que té com a objectiu simplificar la mobilitat dels estudiants d’educació superior i enfortir alhora la dimensió social de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES).

Aquest projecte, que consisteix en una targeta per a estudiants europeus, vol capacitar els estudiants per fer valer els seus drets mitjançant la connexió de les seves targetes d’estudiant existents a un sistema digital que les reconeix. Així, els estudiants que es desplacen per Europa a altres universitats, ja sigui per un Erasmus o per altres motius, poden sol·licitar sense problemes allotjament al campus, accedir als menjadors universitaris, pagar taxes universitàries i obtenir altres serveis, com per exemple accés als sistemes de les biblioteques del campus, tot només usant aquesta targeta.

Més enllà de la seva funcionalitat, el projecte pretén enfortir la cooperació entre institucions i augmentar les visites i l’intercanvi d’estudiants internacionals, tot buscant mecanismes no intrusius que respectin els procediments i sistemes específics de cada país per poder dur-lo a terme.

De moment, hi ha quatre països involucrats (França, Alemanya, Itàlia i Irlanda), que ja estan treballant en el pilot, i s’espera que augmenti el nombre de participants. De fet, el 7 de juny, aquest projecte ha estat presentat en el marc del congrés anual de l’organització EUNIS (European University Information Systems) celebrat a Münster, Alemanya, i des d’on es pot votar la presentació de Jean-Paul Roumegas i Frédérick Bigrat: “Support student mobility with the European Student Card project” dedicada al projecte. El termini de votació finalitza el divendres 9 a les 11.30 h.

Pots votar per aquest projecte al premi al millor paper del congrés EUNIS en aquest enllaç!

Comparteix