Accés Obert: Modeling Open Access in Catalonia

Accés Obert: Modeling Open Access in Catalonia

Claude Potts, bibliotecari especialitzat en fons en llengües i de cultures romàniques a la Universitat de Califòrnia, Berkeley, ha publicat un article a EDUCAUSE amb el títol “Accés Obert: Modeling Open Access in Catalonia“.

L’article comença així: “Com a bibliotecari acadèmic responsable de l’adquisició de publicacions a l’Europa Occidental, sempre he estat interessat en com s’està duent terme la transició a l’accés obert a les diferents parts del món, especialment en aquelles on és impossible mantenir-se al dia amb els costos exorbitants que cobren els editors comercials.

A l’octubre de 2016, vaig portar a terme entrevistes amb Lluís Anglada, director de Ciència Oberta al CSUC, i Ernest Abadal, catedràtic de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona. Ambdós són dos dels experts més importants pel que fa a l’estat de la publicació en accés obert (OA, Open Access) a Catalunya i a Espanya. Ells han comentat els factors subjacents a l’expansió de l’OA a Espanya malgrat els efectes persistents de la recessió mundial de 2008.”

Podeu llegir l’article complet a EDUCAUSE.

Comparteix