Nous continguts al repositori de la UJI: Patrimoni arqueològic en imatges i models 3D

Nous continguts al repositori de la UJI: Patrimoni arqueològic en imatges i models 3D

El repositori de la Universitat Jaume I (UJI) ha presentat una nova manera de descobrir el ric patrimoni arqueològic, artístic, històric i natural de les terres de Castelló: Patrimoni en imatges i models 3D. Aquest projecte és el resultat de la col·laboració entre AD&D4D, l’Asociación para la Documentación y Divulgación 4D del Patrimonio Histórico, Artístico, Cultural y Natural, i la UJI.

En l’actualitat, el 3D representa una forma nova i poderosa d’expressió, comunicació i transmissió de coneixement, i és de gran utilitat per a la difusió del patrimoni cultural.

Així, començant pel patrimoni arqueològic i des d’una perspectiva totalment innovadora que utilitza les últimes tecnologies d’imatge digital, el repositori permet fer un recorregut virtual i interactiu pel Castell Vell i ermitori de la Magdalena, de Castelló de la Plana; la Torre Badum, de Peníscola, o el Castell d’Onda, entre d’altres. A més, permet apropar-se als detalls i obtenir més informació relacionada amb la investigació, enllaçant amb Sketchfab, la plataforma més utilitzada per visualitzar objectes en 3D en realitat virtual i adoptada recentment per Europeana.

Des de l’apartat d’altres col·leccions del repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) s’ofereix des d’ara la possibilitat de consultar també aquesta col·lecció.

Per a més informació podeu consulteu el blog de la biblioteca de la UJI.

Comparteix