El "Fons Josep Martí i Cristià", de la Biblioteca de Catalunya, públic a l'MDC!

El “Fons Josep Martí i Cristià”, de la Biblioteca de Catalunya, públic a l’MDC!

La Biblioteca de Catalunya ha fet pública la col·lecció “Fons Josep Martí i Cristià” al repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC).

Aquest fons del compositor, pianista i poeta Josep Martí i Cristià (Llinars del Vallès, 1884 – Barcelona, 1918) es va afegir a la Biblioteca de Catalunya l’any 1972, i el 2009 la seva família el va incrementar amb nous lliuraments. Aquest conjunt documental comprèn uns 200 documents entre partitures, manuscrits, impresos, fotografies, retalls de premsa, programes i altres documents.

Josep Martí i Cristià es va iniciar ens els estudis de solfeig i piano amb Josep Vallcorba, i els va perfeccionar posteriorment amb Enric Granados. També va ser deixeble d’harmonia i composició de Felip Pedrell. El 1911 va fundar una acadèmia de música on va impartir classes fins al 1914. Va escriure obres didàctiques, entre les quals s’hi troben diversos estudis de mecanisme, un tractat d’harmonia i un altre d’instrumentació. De les seves composicions, que corresponen a uns vuitanta títols majoritàriament de caire romàntic, en destaca l’obra per a piano.

Aquesta col·lecció es trobarà també properament catalogada al CCUC i formarà part del portal de les col·leccions especials.

Comparteix