Novel·les per WhatsApp: el més nou per fomentar la lectura entre els joves

Novel·les per WhatsApp: el més nou per fomentar la lectura entre els joves

Fa relativament poc temps però amb molt d’èxit està disponible, a Google Play i a l’App Store, l’app Hooked, una mostra palpable de com no només està canviant la manera en què ens comuniquem, sinó també en la que llegim.

Es diu que els adolescents d’avui dia ja no llegeixen, però sí que ho fan. De fet, no deixen de llegir en els seus smartphones, encara que la majoria d’aquests textos siguin missatges en converses de xat. A l’ombra d’aquestes interaccions han sorgit les anomenades xat stories, històries i relats que estan orquestrades com diàlegs i que avancen amb un toc, no passant pàgina. A Hooked es poden trobar històries d’amor, drama, terror, fantasia, misteri, paranormals, thriller, comèdia o ciència ficció.

Aquesta aplicació ofereix una barra de cerques per introduir els termes que es vulguin i buscar novel·les relacionades amb aquestes paraules, però els usuaris més actius -i proactius- també tenen l’oportunitat de crear els seus propis relats de xat i pujar-los a l’aplicació.

Hooked està disponible per a iOS i Android de manera gratuïta, tot i que té un petit truc. Després de fullejar unes línies, es paralitza la lectura i només es pot reprendre 40 minuts després, el que resulta una autèntica nosa si un ha quedat enganxat a la història, però que es pot solucionar amb la versió de pagament que ofereix subscripcions setmanals, mensuals o anuals.

Hooked no és l’única, el novembre de l’any passat, Amazon va llançar una app de missatgeria anomenada Rapids amb la qual buscava fomentar l’hàbit de la lectura entre els més petits. Amb ella, els nens de 7 a 12 anys poden gaudir de centenars d’històries estructurades com si fossin diàlegs de WhatsApp i acompanyades de cridaneres il·lustracions personalitzades.

Font: La Lectora Futura
Crèdit capçalera: Amazon Rapids

Comparteix