TDX arriba a les 27.000 tesis incorporades!

TDX arriba a les 27.000 tesis incorporades!

El repositori de Tesis Doctorals en Xarxa (TDX) ja compta amb 27.000 tesis incorporades, només tres mesos després que s’afegís la número 26.000.

La tesi número 27.000 del TDX ha estat afegida al repositori per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i porta per títol Individualization of muslim religious practices: contextual creativity of second-generation Moroccans in Spain. Ha estat escrita per Mohammed Hicham El-Bachouti, dirigida per Ricard Zapata i presentada en el Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF.

Segons El-Bachouti, l’autor de la tesi, “el TDX m’ha ofert l’oportunitat d’aprofitar els beneficis de la riquesa de coneixements que es produeixen sense les limitacions que tenen altres formes tradicionals de fer recerca. Això m’ha permès construir i innovar de manera eficient i, alhora, també m’ha permès que altres tinguin accés al meu treball sense haver de trobar-se amb dificultats de temps i recursos”.

La tesi tracta l’estudi de les minories musulmanes i les seves pràctiques a través de l’ús d’entrevistes dutes a terme en profunditat. L’estudi s’inicia mitjançant l’assignació dels elements bàsics d’una “teoria de la individualització”, i l’anàlisi de la literatura darrera d’ella. Arran d’aquesta teoria, es realitzen entrevistes i s’analitzen. Després d’estudiar-les es contextualitza la individualització a Europa, fent servir com a marc a marroquins de segona generació d’Espanya, per llavors respondre a la pregunta d’investigació: com concilien els musulmans els seus deures religiosos amb la seva vida quotidiana a la societat espanyola contemporània?

Comparteix