Celebrada una nova edició del RIPE Meeting

Celebrada una nova edició del RIPE Meeting

Del 8 al 12 de maig ha tingut lloc a Budapest, Hongria, la 74a reunió de RIPE, una trobada anual que reuneix operadors, proveïdors de serveis d’internet i d’altres parts interessades d’arreu del món per col·laborar i debatre sobre qüestions tècniques que afecten la comunitat d’internet.

Aquesta edició, de la qual el CSUC ha format part del comitè de programa, ha començat amb dos tutorials sobre peering i automatització de la xarxa, abans de la sessió d’obertura, que ha tingut lloc a primera hora de la tarda.

La sessió d’obertura del dilluns 8 ha comptat amb diverses presentacions com ara “2017 DNSSEC KSK Rollover“, a càrrec d’Ed Lewis (ICANN), i “The Effect of DNS on Tor’s Anonymity“, de la mà de Laura Roberts (Universitat de Princeton). A continuació, han tingut lloc la sessió del grup de treball Best Current Operational Practices (BCOP), que ha debatut sobre les millors practiques operatives actuals, sobre l’assignació de prefixos Ipv6 als usuaris finals i sobre com seguir endavant amb la creació d’un repositori de BCOP global.

El dimarts 9 ha estat sobretot una sessió plenària. Destaquen la comunicació “Measuring Adoption of RPKI Route Validation and Filtering” i el reportIPv4 Transfers 5 Years after Runout“. També cal mencionar la presentació “An Introduction to Internet of Stupid Things“, a càrrec de Geoff Huston (APNIC Labs). A la tarda, han tingut lloc dues sessions paral·leles. Una d’elles ha estat la sessió The Security Birds of a Feather group (Security BoF) a la Internet of Things (IoT), que ha tractat sobre els problemes d’estabilitat i seguretat d’aquesta xarxa cada vegada més gran de dispositius connectats. L’altra, ha estat dedicada a les presentacions dels investigadors que han obtingut una beca RACI, la iniciativa de cooperació acadèmica de RIPE.

El dimecres 10 i dijous 11 han estat reservats per a grups de treball, com ara el d’IPv6, el de polítiques d’adreçament, el d’Anti-Abuse, o el del DNS.

Del divendres 12, el darrer dia d’aquest RIPE Meeting que ha congregat més de 600 assistents, cal mencionar la presentació de Christoph Loibl sobre BGP Flow Specification Interoperability , diverses lightning talks, el report tècnic de RIPE NCC i la cloenda de la trobada, a càrrec de Hans Petter Holen (RIPE Chair).

Trobareu la resta de presentacions i vídeos de l’esdeveniment al web del RIPE Meeting.

Comparteix