Més col·leccions especials de compositors catalans de la Biblioteca de Catalunya, catalogades al CCUC

Més col·leccions especials de compositors catalans de la Biblioteca de Catalunya, catalogades al CCUC

S’han catalogat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) les següents col·leccions especials:

Biblioteca de Catalunya

Documentació relacionada amb la publicació de l’obra de Joan Maragall i homenatges: Aquesta documentació recull informació diversa sobre la publicació de les obres completes de Joan Maragall i Gorina (l’edició de la vídua i la dels fills), i sobre commemoracions, centenaris i homenatges. Està organitzada en: pressupostos, liquidacions, etc.; Sociedad General de Autores; publicació de les Obres completes, edició vídua; publicació de les Obres completes, edició dels fills; commemoracions, centenari, homenatges i llista de municipis amb algun carrer dedicat a Maragall. La documentació forma part de la col·lecció de l’Arxiu Joan Maragall.

Partitures d’Antoni Gallardo i Roser Matheu: Recull de música manuscrita vocal i instrumental, tant de caràcter religiós com profà. Destaca la gran quantitat de textos de Roser Matheu i Sadó, dona del compositor. Un gran percentatge d’obres correspon a música original de Gallardo i, la resta, a arranjaments d’obres d’altres compositors.

Partitures de Josep García Gago: Partitures manuscrites, sis partitures impreses i algunes fotocòpies dels manuscrits. Majoritàriament, es tracta música per a orquestra de ball i cançons del compositor barceloní el qual va ser una important figura de la vida musical barcelonina durant la segona meitat del segle XX, destacant en l’àmbit de la pedagogia i la composició. Donatiu de Josep Maria, Xavier i Concepció Garcia Plaja.

Universitat de Barcelona

Fons personal de Pere Bosch Gimpera: La col·lecció es compon de documentació molt variada (formada per material no publicat, com ara fotografies, diapositives, dibuixos, epistolari, entrevistes a diaris i revistes, treballs científics d’altres autors i especialitzats en arqueologia, art i història, fulletons i documentació personal) del Dr. Pere Bosch i Gimpera i del Dr. Lluís Pericot i Garcia, així també com documentació amb institucions amb les que tenien relació. El fons general del que forma part aquesta col·lecció està organitzat en cinc blocs: el fons personal de Pere Bosch Gimpera (1916-1939); el fons documental de Lluís Pericot Garcia (1934-1978); un fons de consulta utilitzat per aquests professors; el fons del Seminari de la Càtedra d’Ètica, de la Universitat de Barcelona, i un fons de la Societat Astronòmica de Barcelona.

Material gràfic divers sobre el camp de concentració de Mauthausen: La col·lecció es compon principalment de fotografies i postals, organitzada en sèries temàtiques i criteris funcionals. La documentació ha estat donada per Sergi Puyó Paretas, diplomat en Biblioteconomia i Documentació i llicenciat en Història Contemporània. És autor del treball sobre el seu oncle Sadurní Puyó Martínez. La recerca la va iniciar els anys 2003-04 sobre el seu oncle, als arxius de la Creu Roja Internacional del Govern austríac posterior a 1945, relacionats amb el camp de concentració de Mauthausen.

Podeu consultar totes les col·leccions especials catalogades directament al portal de les col·leccions especials.

Comparteix