El Govern espanyol presenta el Pla de Foment de la Lectura 2017-2020 amb el lema "Llegir et dóna vides extra"

El Govern espanyol presenta el Pla de Foment de la Lectura 2017-2020 amb el lema “Llegir et dóna vides extra”

El secretari d’Estat de Cultura, Ferran Benzo, ha presentat recentment el nou Pla de Foment de la Lectura 2017-2020 sota el lema “Llegir et dóna vides extra”, una de les mesures contemplades en el Pla Cultura 2020 i que està dotat amb 7,2 milions d’euros per a aquest 2017.

El Pla de Foment de la Lectura proposat per l’Observatori de la Lectura i el Llibre busca estimular el gust pels llibres entre el públic infantil i juvenil, la població amb alguna mena de discapacitat, els segments de la societat que tenen dificultats en l’accés a la lectura i, en general, aquells amb índexs de lectura més baixos. Igualment, s’ha plantejat com a objectiu millorar les competències lectores, un aspecte essencial en la societat de la informació, amb el desenvolupament de les noves tecnologies i xarxes socials.

El Pla de Foment de la Lectura, que inclou un total de 57 mesures, ha estat el primer que obté el suport del Parlament espanyol, el que implica uns beneficis fiscals que incentivaran la implicació d’un major nombre d’institucions.

Línies estratègiques del Pla de Foment de la Lectura:

  • Promoció dels hàbits lectors mitjançant el suport a esdeveniments pròpiament literaris
  • Impuls de la lectura en l’àmbit educatiu
  • Reforç del paper de les biblioteques en l’accés a la lectura
  • Enfortiment del sector del llibre
  • Foment del respecte a la propietat intel·lectual
  • Millora de les eines d’anàlisi

Trobareu més informació aquí.

Comparteix