El CSUC acull l'OpenNebula TechDay

El CSUC acull l’OpenNebula TechDay

El 23 de maig, ha tingut lloc a les instal·lacions del CSUC el seminari OpenNebula TechDay, centrat en la plataforma oberta de computació al núvol o cloud computing anomenada OpenNebula.

El seminari ha collit un taller pràctic on una cinquantena d’assistents han tingut l’ocasió d’instal·lar i operar la plataforma OpenNebula. Aquest taller, conduït per Jaime Melis, enginyer d’OpenNebula, s’ha centrat en descriure les característiques i beneficis d’utilitzar plataformes de gestió d’infraestructures, així com les diferents arquitectures que es poden desenvolupar amb OpenNebula. A més, gràcies al taller pràctic, els assistents han adquirit les nocions bàsiques per configurar i començar a operar la plataforma.

Per part del CSUC, a més d’acollir-lo també ha participat al seminari amb una presentació sobre l’arquitectura híbrida del CSUC, basada en OpenNebula, que ha anat a càrrec de Jordi Guijarro, cap d’Operacions i Seguretat del Consorci.

A més, Xavier Peralta, administrador de sistemes del CSUC, també ha participat amb la presentació “Civil War: Docker vs LXD“, que ha oferit una visió de les tecnologies amb més expectatives en l’àmbit dels containers (contenidors de programari), sempre des d’un punt de vist d’integració amb OpenNebula.

 

Comparteix