El CSUC participa a la 5a OpenNebula Conference amb el seu model d'infraestructura al núvol

El CSUC participa a la 5a OpenNebula Conference amb el seu model d’infraestructura al núvol

El 19 i 20 de juny ha tingut lloc a Boston, EUA, la 5a edició de l’OpenNebula Conference 2017, un esdeveniment anual que té com a objectiu ser un punt de trobada dels usuaris de la comunitat d’OpenNebula, com ara desenvolupadors, administradors i integradors, entre d’altres.

Per la seva part, el CSUC hi ha participat amb una ponència encabida dins les “Community Sessions” titulada “Hybrid Clouds: Dancing with Virtual Machines“, que ha anat a càrrec de Jordi Guijarro, cap d’Operacions i Seguretat del CSUC.

Avui dia, el model de cloud híbrid està present en moltes organitzacions. La idea de combinar els recursos dels proveïdors de cloud públic amb proveïdors de cloud privat, l’anomenat cloud híbrid, ha de donar resposta a diverses necessitats, com ara els terminis d’execució, l’augment de recursos, una major protecció de les dades, més o menys seguretat en els serveis amb informació sensible, etc.

Així, el cas de CSUC, en qualitat de proveïdor de serveis al núvol i al mateix temps com a usuari d’IaaS externs i serveis de PaaS, ha estat exposat en aquesta ponència com a un exemple d’arquitectura “multicloud” real que s’usa per proveir serveis a les universitats i centres de recerca catalans.

En aquesta edició també han participat altres institucions usuàries de la plataforma OpenNebula, com ara la Universitat de Harvard, la Universitat de
Boston qui també té el Massachusetts Open Cloud, la Universitat de Northeastern, o companyies del sector TIC com Akamai i Telefónica.

Comparteix